Home Baterii Rombat
Baterii Rombat
Baterii Rombat PDF Imprimare Email
Baterii Rombat
Scris de adrian86   
Marţi, 29 Martie 2011 06:55
Cel mai mare producator de baterii auto din Romania, Rombat SA, doreste sa se implice din ce in ce mai mult in protectia mediului si de anul trecut a inceput sa isi dezvolte capacitatea de reciclare Rebat in Copsa Mica.

"Efectuam teste asupra unui cuptor a carei capacitate este de 14 mii de tone de plumb pe an, mai mult de trei ori decat cel existent, care imbunatateste capacitatea totala de 20.000 de tone pe an. Acest lucru va ajuta baterii Rombat la cresterea in mod semnificativ randamentului de recuperare a plumbului din bateriile folosite.", a declarat Ioan Repede, director general baterii Rombat SA. Aceasta noua fabrica de baterii Rombat va functiona utilizand cele mai noi tehnologii din prezent folosite in intreaga lume. Aceasta va duce la cresterea capacitatii de reciclare a plumbului si a cantitatilor de polipropilena.

Anul trecut, fabrica de baterii Rombat a investit 7.9 milioane de euro in Rebat - Copsa Mica, suma menita sa sporeasca nivelul de reciclare al bateriilor uzate si capacitatea de prelucrare pentru a extrage plumb si alte materii prime necesare pentru procesul de productie al companiei. Fabbrica de baterii Rombat de la Copsa Mica functioneaza din 2005, atunci cand a primit licenta de integrate de mediu, ca urmare a interesului companiei in calitatea mediului.

Compania de baterii Rombat SA Bistrita a incheiat 2010 cu o cifra de afaceri de peste 280 milioane RON (aproximativ 67 milioane euro), cu o crestere de 30% fata de anul trecut. Pentru 2011, producatorul bateriilor Rombat estimeaza o cifra de afaceri de peste 321 milioane RON. Anul trecut, compania a depasit limita a doua milioane de baterii Rombat vandute, ajungand la 2,135,213 unitati. Pentru 2011, Rombat a vizat vanzarea de baterii Rombat 2,260,000.

Aproximativ 54% din productia uzinei din Bistrita este exportata, in principal, pe piata franceza, acolo unde bateriile Rombat detin o cota de piata de 10%. Pe plan intern, bateriile Rombat ocupa 65% din piata totala si 53% din segmentul afer market. Compania are sediul social in Bistrita si noua centre logistice: doua in Bucuresti si unul in Braila, Brasov, Craiova, Deva, Iasi, Oradea si Ramnicu Valcea.
 


Sondaje

In alegerea unei baterii este importanta marca bateriei?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com